VIDEO – TIDAK MALUNYA MAHATHIR MENGEMIS DAN MERAYU ORANG RAMAI HADIR CERAMAH PERDANA DI TANJUNG PIAI

A A A A A A A A A A A

AMAT memalukan apabila Tun Mahathir sedar bahawa rakyat sudah membentuk gelombang penolakan terhadap PH yang didominasi DAP, parti cauvinis Cina yang melibatkan aktivis pengganas militan LTTE.

Mahathir terpaksa merakamkan sendiri video monolog dirinya sendiri untuk merayu rakyat supaya hadir ceramah perdananya di Tanjung Piai.

Apakah maknanya tindak-tanduk Mahathir itu?

Tiada lain yang rakyat lihat, hanyalah keadaan terdesak (desperate) setelah dia tahu rakyat sudah menolak pemerintahan PH-DAP yang penuh skandal, kemelut politik, pengurusan ekonomi tahap longkang, pergeseran sesama mereka, serta kebodohan menteri kakistokrat PH yang diperakui sendiri oleh orang kuat Mahathir seperti Tun Daim dan Datuk Kadir Jasin.

A A AADOKUMENTARI 3

Tidak pernah sebelum ini, mana-mana Perdana Menteri sebelumnya yang merayu dan mengemis kehadiran rakyat, bagaikan dia tahu rakyat tidak akan hadir majlis ucapannya itu.

Lucunya, dan amat memalukan apabila PH terpaksa mengimport orang ramai yang tiada kena-mengena dengan PRK Tanjung Piai, dari Mentakab, Temerloh, Pahang, Selangor, Melaka dan banyak lagi negeri dan daerah untuk memenuhi kerusi ceramah Mahathir.

Sebagai perbandingan sokongan rakyat Tanjung Piai terhadap PH-DAP-Bersatu dengan sokongan mereka terhadap BN-PAS-MCA adalah seperti imejan berikut.

A A A A A A A A A A AAAA AAACDAMALU 1
Penyokong PH-Bersatu-DAP
A A A A A A A A A A AAAA AAACDAMALU 2
Penyokong BN-PAS-MCA

Rakyat tidak lupa apa yang dilontarkan oleh rakan karib Mahathir sebelum ini.

A A A A A A A A A A AAAA AAACINAPIAI A4

Semoga rakyat Tanjung Piai tahu membezakan antara PH dan BN, antara najis dan durian, antara racun dan penawar, antara kaca dan permata, antara hidup dan matinya bangsa dan negara.

****

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: