SIAPAKAH MUNAFIK DALAM KONGRES MARUAH MELAYU?

Pada 29 Sep, Malaysiakini telah menyiarkan berita bertajuk “DR M HADIR KONGRES KERANA ANCAMAN MUNAFIK.

Headline tersebut dipetik daripada kenyataan anggota Majlis Tertinggi Bersatu, Muhammad Faiz Na’aman.

Belum lagi kongres bermula, tetapi pemimpin Bersatu sudah menyuntik racun kebencian yang dilihat amat memalukan pihak penganjur yang menjadi mercu tanda kegemilangan akademik negara daripada UM dan rakan kerjasama UTM, UPSI dan UPM.

Walau bagaimanapun siapakah munafik yang dimaksudkan oleh manusia bernama Faiz itu?

Kosa kata ‘munafik’ mendukung etimologi (asal usul kata) daripada dua sumber.

Pertamanya dalam istilah agama Islam, daripada Abu Hurairah RA bahawasanya Rasulullah SAW bersabda, “Tanda-tanda orang munafik ada tiga, iaitu apabila dia berbicara dia dusta, apabila dia berjanji tidak ditepati, dan apabila diberi amanah dia khianati.”

Daripada hadis tersebut munafik bermaksud orang yang pada zahirnya mengaku keesaan Tuhan dan Kerasulan Muhammad, tetapi sebenarnya dia tidak beriman.

Keduanya, daripada istilah umum, ‘munafik’ juga bermaksud ‘hipokrit’, iaitu orang yang amalan dan hatinya bertentangan dengan apa yang diperkatakan.

Kami kira manusia yang bernama Faiz itu tidak layak untuk membicarakan soal kemunafikan daripada etimologi Islam, kerana dia buta dalam konteks kemuliaan hati serta sifat ‘muhasabah diri’ yang seharusnya menyuntik rasa kecintaan dan menghormati khalayak kongres tersebut.

A A A A A A AMAAARUAH 6

Budak hingusan Faiz (kami kesal pada nama manusia jahil ini ada nama Muhamad) ini tidak nampak bahawa manusia yang bernama Mahathir itu adalah salah seorang daripada manusia munafik itu sendiri yang kini menjadi ancaman dan sedang menjerumuskan negara menjadi purak-peranda dengan ekonomi yang lintang-pukang dan memperkosa sistem perundangan.

Lihat sahaja bagaimana manusia bernama Mahathir ini  bercakap minggu lalu dalam persidangan PBB yang kononnya menentang Yahudi.

Tanpa memikirkan kesan geo-politik mahupun diplomasi politik, sebagai pemimpin negara kerdil yang hanya mempunyai 4 jet pejuang (sebagaimana dinyatakan oleh Menteri Pertahanan, Mat Sabu), Mahathir berpegang kepada ‘kebebasan bersuara’ untuk menentang pihak yang melabelkannya sebagai ‘anti-Yahudi’.

Namun Mahathir lupa bahawa dia telah disenaraikan dalam senarai ‘Diktator Dunia yang Terkenal’ oleh badan penarafan Ranker.

A A A A A A AMAAARUAH 2

Semasa dia memegang tampuk pemerintahan sebagai PM yang ke-4, ramai yang telah disumbatnya ke penjara (sila rujuk Operasi Lalang, termasuk Mat Sabu, dan Lim Kit Siang) apabila dia menggunakan ISA wewenangnya serta pendekatan Gestapo Nazi yang menjadikan penjawat awam dan ahli akademik takut untuk bersuara.

Hanya setelah ISA dibubarkan pada era DS Najib Razak baharulah Mahathir mahu mencanangkan bahawa dia menggunakan hak kebebasan bersuara untuk mengkritik sesiapa sahaja yang dia suka termasuk Yahudi.

Kontradiknya semasa dia berkuasa pada era 1981- 2003, khususnya ketika meletusnya ‘Reformasi’, dia digelar Mahafiraun, dan Mahazalim oleh ‘bakal penggantinya’ Anwar Ibrahim yang kini merupakan konconya dalam kerajaan PH.

Image result for reformasi - mahafiraun mahazalim

Ibarat kucing tua yang sudah tidak bergigi, di negara sendiri, dia secara jujur mendedahkan bahawa dirinya hanyalah ‘boneka kepada DAP’.

A A A A A A AMAAARUAH 8

Mahathir cuba menjadi juara Dunia Ketiga, sedangkan hakikatnya Malaysia sedang mengalami krisis dalaman paling teruk dan buruk dalam sejarah, sejak merdeka.

Ekonomi negara meleset ketinggalan di bawah Indonesia, Filipina dan Vietnam, sedangkan sebelum dia diangkat semula sebagai PM ke-7, ekonomi Malaysia adalah kedua terbaik di Asia tenggara selepas China.

Tidakkah itu semua menunjukkan kemunafikan dan hipokrasi pemimpin tua boneka DAP ini?

Hakikatnya di negara sendiri, konco-konco Mahathir daripada kalangan kepimpinan DAP, amat menyanjung tinggi Israel.

A A A A A A AMAAARUAH 3

Malahan DAP sebagai parti yang mendominasi gabungan PH, dipersepsikan sebagai ‘Israel Kecil’ yang tidak pula diendahkan oleh Mahathir.

Malahan sebagaimana dakwaan bekas Pengarah Strategik Melayu-Islam DAP, parti yang mendominasi kerajaan PH itu telah menerima dana sejumlah RM1.2 bilion daripada sebuah pertubuhan negara Israel bagi membantu DAP memenangi pilihan raya di Malaysia.

A A A A A A AMAAARUAH 4

Selain itu, Senator Ibrahim Abu Shah, juga telah mendedahkan bahawa DAP sedang mengatur perancangan melalui pemimpin Evangelis mereka untuk menjadikan Malaysia sebuah negara ‘Republik Kristian-Zionis’ yang mendukung ideologi Zionisme untuk menguasai politik dunia.

A A A A A A AMAAARUAH 5

Lihat sahaja lambang parti PKR. Tidakkah lambang itu menggambarkan mata satu dajjal yang menjadi pengagungan Zionis?

Lihat pula lambang parti PAN. Tidakkah ia menyerupai lambang ‘Freemason’ yang juga berteraskan kepada zionisme yang diterajui oleh Yahudi?

Demikianlah juga dengan logo Pakatan Harapan yang menyuntik lambang ‘freemasonry’ yang merupakan pejuang zionisme.

 

 

Dengan itu, mengapakah dalam negara sendiri Mahathir hanya melihat dan mendiamkan diri?

Jika DAP bergantung hayat dengan dana Israel, tidakkah Mahathir juga secara tidak langsungnya adalah ‘boneka Israel’.

Tidakkah itu semua menunjukkan kemunafikan dan hipokrasi pemimpin tua boneka DAP ini?

Dunia luar mungkin tidak tahu, tetapi rakyat Malaysia tahu siapakah Mahathir, siapakah Anwar Ibrahim dan siapakah Lim Kit Siang sebenarnya.

Apabila rakyat sedang sedih dan marah dengan Peguam Negara pilihan kerajaan pimpinan Mahathir, dalam kes inkues kematian anggota Bomba Muhammad Adib Mohd  Kassim, yang mati dibunuh pada 17 Disember 2018 oleh samseng Hindu di Kuil Mariamman, di manakah suara Mahathir?

Sedang satu dunia sedang terkedu dengan Peguam Negara yang cuba menyelamatkan pembunuh daripada membela manusia Melayu bernama Muhamad Adib itu?

Di manakah letaknya maruah Melayu?

Tanah kuil Hindu itu didirikan atas tanah milik orang, tetapi dibayar pula RM1 juta untuk dipindahkan sedangkan lebih 70 buah rumah kaum Melayu di Paya Jaras dirobohkan tanpa belas kasihan. Di manakah suara Mahathir dalam membela maruah Melayu?

A A A A A A AMAAARUAH 7

Tidakkah itu semua menunjukkan kemunafikan dan hipokrasi pemimpin tua boneka DAP ini?

Banyaklah lagi dalam ruang sempit ini yang mahu kami hamburkan kemunafikan pemimpin tua kamu Faiz, yang kamu sanjung tetapi kamu buta bahawa dialah manusia munafikun dan ‘Bapa Pelingkup serta Perompak Negara’ sebagaimana dilaungkan oleh Menteri Pertahanan, Mat Sabu.

Dialah juga Mahafiraun dan Mahazalim sebagaimana dicanangkan oleh ‘bakal Perdana Menteri Malaysia ke-8’.

****

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: