(Video) SIAPAKAH YANG BACUL; MELAYU YANG LAWAN DAP ATAU MELAYU KELDAI DAP?

RENCANA UTAMA

Oleh Dr Mamat Desa

Dalam keadaan dia meriding kerana tumbangnya kerajaan penipu PH, dan sekaligus merentet anaknya DS Mukhriz yang hilang kedudukan sebagai MB Kedah, Tun Mahathir mula menyerang kaum Melayu dengan persepsi genjot bahawa “Melayu bacul. Tetapi Melayu dahulu berani. Susulan kepada penolakan Malayan Union, Melayu menuntut kemerdekaan.

Anehnya pihak pemimpin yang berjuang menuntut kemerdekaan 1957 itulah yang difitnah oleh Mahathir, dalam strateginya untuk menguasai politik tanahair.

Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj, PM Malaysia Pertama – “Mahathir fitnah saya”

Sebagaimana ‘insan yang pelupa’ dengan kenyataannya bahawa dia adalah boneka DAP, Mahathir juga lupa bahawa keberanian kaum Melayu menentang Malayan Union kerana mereka menolak peruntukan untuk meletakkan kaum pendatang asing sama rata dengan kaum Melayu-pribumi.

Dengan hakikat itu jugalah kaum Melayu menentang DAP yang memperjuangkan falsafah sama rata ‘Malaysian Malaysia’ yang bertentangan dengan Perlembagaan Persekutuan.

Mahathir lupa dan buta bahawa kerajaan PH yang didominasi DAP dengan dasar “bumi hangus’ telah menjual aset negara tanpa asas dan rasional yang kukuh, memfitnah negara akan bankrap, memfitnah bahawa hutang negara RM1 trillion, mengingatkan ‘rakyat harus ikat perut’, ‘tiada yang percuma’ ‘orang miskin jangan lagi harapkan bantuan kerajaan’ dan puluhan ribu penjawat awam dan pegawai kontrak kerajaan yang majoritinya kaum Melayu, telah dibuang kerja.

Ironinya parti komponen PH hanya menjadi tongkol kayu yang membiarkan DAP meracuni dan ‘membunuh’ asas kekuatan kaum Melayu.

Itulah juga tindakan yang diambil oleh kaum Melayu menentang Malayan Union, kerana British tidak sedar bahawa kaum pendatang dari China dan India yang merupakan buruh murahan British cuba diletakkan pada status yang sama rata dengan kaum Melayu-Bumiputera.

Buruh murahan British ketika itu sama sahaja dengan kaum ‘pati’ yang dipergunakan oleh British untuk merompak kekayaan negara, dan dengan sedar British meminggirkan kaum Melayu lebih-lebih lagi di pedalaman yang miskin melarat.

Apa gunanya menyokong kerajaan yang tidak tahu membalas budi rakyat yang mengundi mereka?

Malahan rakyat rasa amat tertipu dengan kerajaan PH yang telah tumbang itu, yang menjadikan manifesto mereka, seperti yang Mahathir tepis “bukan kitab suci untuk dipertahankan.”

Lantas kalau bukan kitab, adakah manifesto PH itu ‘tisu tandas untuk mengelap najis bangsa DAP’?

Kerana keberanian kaum Melayulah maka hari ini Perikatan Nasional berani bangun menegakkan kerajaan tanpa DAP.

Adakah Mahathir ingat rakyat buta dan lupa bahawa pada suatu ketika dahulu dia telah melabelkan DAP sebagai rasis?

Hipokrasi Mahathir

Selama 22 tahun Mahathir memerintah, pelbagai kenyataan yang dikeluarkannya bagi menggambarkan DAP sebagai parti yang jahat dan mahu menguasai negara secara autoritarian serta tidak peduli nasib orang Melayu, namun kini beliau bersekongkol dengan parti itu pada PRU-14.

Tidakkah Mahathir sedar dan peka dengan skandal MyKad palsu untuk pendatang China, serta kehilangan ratusan ribu pelawat China ke Malaysia yang tidak dapat dikesan?

Lantas, adakah Mahathir sebenarnya yang bacul kerana banyak rahsia yang dimiliki oleh pemimpin d’facto DAP, Lim Kit Siang tentang penyelewengan dan rasuah, skandal kronisme dan nepotismenya ketika dia berkuasa dahulu?

Dipetik daripada Google

Apakah rakyat bodoh apabila CIA mendakwa bahawa Mahathir sendiri terlibat dengan kes BMF sehingga ada yang sanggup mengupah ‘hitman’ untuk membunuh akauntan ‘Jalil Ibrahim’ yang cuba menyiasat skandal berkenaan?

Persoalannya siapakah yang sebenarnya bacul, yang menjadi boneka DAP untuk memenangi PRU14?

Siapakah yang menjilat kaki DAP, dan mencium buntut DAP, demi kesinambungan hayat politik dangkal yang penuh dengan penipuan?

Rakyat bukan mahu mengaitkan sokongan PAS yang pernah diperbodohkan oleh DAP pada zaman jahilnya, tetapi hakikatnya PAS telah sedar tentang hipokritnya DAP, sebagaimana didakwa oleh bekas Naib Pengerusi DAP Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim, Ketua Pengarah Hal Ehwal Melayu-Islamnya DAP Mohamad Razali Abdul Rahman, bekas Naib Pengerusi Biro Buruh DAP, Amran Ahmad Nor dan juga bekas Naib Pengerusi DAP Zulkifli Mohd Noor.

Bekas Timbalan Pengerusi DAP, YM Tunku Abdul Aziz

YM Tunku Abdul Aziz:- Melayu dalam Pakatan Rakyat (kini PH)
melutut kepada DAP – Dipetik daripada Perak Today

Jadi siapakah yang sebenarnya ‘bacul’ dan meriding dengan DAP?

Hari ini kaum Melayu akan terus membuktikan bahawa mereka boleh hidup dengan ‘kerajaan tanpa DAP’, sebagaimana yang telah dibuktikan oleh BN-UMNO bahawa DAP hanya parasit negara, yang lebih banyak mendukung legasi komunis dan komunisme, yang cuba mendesak rakyat melalui sokongan pengganas antarabangsa LTTE.

Lim Kit Siang adalah bekas gerila komunis -Blog Alamijiwaparadox

Penakutnya DAP sehingga sanggup melantik balaci mereka sebagai Peguam Negara, supaya mereka dapat berpayung daripada tuduhan rompakan, penyangak dan penjarah wang dana negara.

DAP-lah yang sebenarnya takut dengan kaum Melayu, lantas menempel-nempel wajah-wajah Melayu dalam parti mereka, mempergunakan wanita Melayu untuk ‘screw’ Melayu, dan sanggup mengutip-ngutip graduat pelajar Sekolah Demokrasi DAP untuk diangkat menjadi pemimpin Melayu-DAP, sedangkan yang mereka kutip hanyalah kaldai muda yang jahil dan mentah.

Dengan itu Mahathir harus sedar, sesedarnya, bukan sedar dalam keadaan nyanyuk, bahawa orang Melayu tidak takut dengan DAP, dengan sebab itulah mereka menentang DAP, sebagaimana orang Melayu tidak takut dengan komunis, dan sebab itulah mereka menetang komunis dengan keringat dan darah, meskipun mereka di sembelih hidup-hidup.

Prof Dr Amat Johari Moain: “Ayah saya diseksa
sebelum disembelih komunis”

Hanya yang bacul sahaja yang sanggup duduk menyorok di bawah ketiak DAP, mendewa-dewakan DAP, menjadi boneka DAP, sedangkan dalam hati, mereka terus meriding takut sekiranya DAP mengheret mereka ke penjara.

*****

Advertisement

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: