(Video) DAP HARUS BELAJAR DARIPADA MUSIBAH WABAK COVID-19

Sehari dua ini, pemimpin DAP bagaikan menikus apabila wabak virus Covid-19 (atau nCOV) China masih bebas merebak ke serata dunia sejak pertengahan Disember tahun lalu.

Malahan WHO telah mengisytiharkan ‘Darurat Kesihatan Dunia’ bagi menggambarkan bahaya Covid-19 yang datang daripada tanah asal bangsa DAP itu.

Menurut pakar kajian apidemik, vaksin untuk virus Covid-19 hanya mungkin ditemui secepat-cepatnya sembilan bulan setelah wabak dikesan.

Walaupun angka kematian akibat jangkitan Covid-19 dilaporkan oleh kerajaan Republik Komunis China pada sekitar 700, namun masyarakat dunia tahu bahawa angka itu bukanlah angka yang sebenarnya

SAFA News mendedahkan bahawa mangsa yang mati akibat jangkitan virus tersebut adalah sepuluh kali ganda daripada apa yang dilaporkan oleh kerajaan Komunis China yang cuba menutup fakta yang sebenarnya.

Malaysia hanya menyekat kemasukan kaum yang sebangsa DAP daripada Wuhan dan jajahan Hubei sahaja, sedangkan 5 juta daripada penduduk Wuhan sudahpun meninggalkan kampung halaman mereka dan tersebar ke seluruh negara Komunis itu.

Sewajarnya Malaysia menyekat sesiapa sahaja yang datang dari China sebagaimana tindakan kerajaan terhadap pelancong China dan Hong Kong sewaktu diserang SARS pada 2003 dahulu.

Indonesia dan Singapura sudahpun mengenakan sekatan masuk kepada semua warga China.

Pastinya langkah kerajaan PH amat dipengaruhi oleh kehendak DAP yang mendominasi sebarang keputusan kepimpinan tertinggi.

Rekod kematian pula menunjukkan bahawa setiap mangsa mempunyai hubungan dengan orang-orang China.

Sehari dua ini juga dunia dikejutkan dengan berita bahawa virus H1N1 atau swine flu juga telah merebak kembali di China, yang menjadikan kerajaan Komunis China mati akal dengan musibah dan wabak yang bertimpa-timpa melanda dunia yang datangnya dari negara komunis itu.

Kini, bukan sahaja bandar Wuhan dan bandar-bandar di Hubei sahaja disekat untuk rakyat China keluar-masuk, malah perintah berkurung sudah diisytiharkan di banyak bandar lain di luar Hubei.

Lantas, bukan sahaja bandar Wuhan dan semua bandar di Hubei kelihatan sunyi sepi, malahan Beijing, ibu negara China juga sunyi-sepi bagaikan bandar ‘zombie’.

Perkara yang menakutkan tentang virus nCOV ini ialah ia boleh menjangkiti mangsa di sekeliling dalam tempoh inkubasi sebelum mangsa pertama dikesan terjangkit. Ini bermakna pembawa virus nCOV tidak mempunyai tanda-tanda dijangkiti, meskipun tubuhnya sudahpun dikuasai virus berkenaan.

Gejala sedemikian juga membezakan nCOV dengan SARS, dan H1N1.

Sama ada virus ini merupakan akibat daripada tabiat makan ekstrem kaum Cina yang pengotor atau ia merupakan kebocoran loji senjata biologi pembunuh massa China di Wuhan, bukanlah persoalannya lagi.

Sebaliknya orang-orang China dan diaspora mereka kini menjadi senjata halus yang mengancam keselamatan seluruh dunia.

Sebelum ini pun, Malaysia telah dikejutkan dengan kemasukan 500,000 pelancong China, tetapi hanya 300,000 sahaja yang kembali ke negara asal mereka. Ke manakah hilangnya lagi 200,000 warga Komunis China itu?

Jika diteliti, serangan virus nCOV meletus di tengah-tengah ribut kezaliman kerajaan Komunis China terhadap masyarakat Islam Uighur serta keangkuhan pemerintah Komunis China.

Pada hari Ulang Tahun ke-70 (2019) kerajaan Komunis China, Presiden Xi Jinping dengan angkuhnya mencanangkan di dataran Tienanmen bahawa ‘tidak ada kekuatan yang mampu menggoncang kekuatan Komunis China’ yang memiliki jumlah tentera terbanyak di dunia sebagai negara ‘super power’ kedua selepas Amerika Syarikat.

Masjid-masjid Uighur dimusnahkan, janggut yang disimpan oleh masyarakat Muslim Uighur sebagai mencontohi sunnah Rasululullah S.A.W diharamkan, pakaian menutup aurat wanita Muslim diharamkan, wanita-wanita Muslim diperkosa di kem-kem tahanan, manakala kaum lelaki Muslim dibunuh untuk diambil organ mereka, adalah antara kisah perit kezaliman terhadap umat Islam Uighur.

Bukan itu sahaja, malahan regim Komunis China mahu mengubah kandungan Al-Quran supaya selari dengan ideologi Komunis.


Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) turut mengecam Beijing dan mendesak supaya dihentikan penindasan ke atas penduduk Muslim Uighur, namun tidak dipedulikan.

Lantas umat Islam sedunia melihat serangan nCOV ke atas regim Komunis China tidak ubah seperti serangan burung Ababil ke atas Raja Abrahah yang angkuh, serta serangan seekor nyamuk ke atas Raja Namrud yang sombong.

Hanya Allah yang Maha Mengetahui, makbulnya doa Muslim Uighur serta umat Islam sedunia.

Dengan itu juga DAP harus mengambil iktibar ke atas kezaliman mereka terhadap umat Islam, kedudukan agama Islam, hak kaum Melayu-Bumiputera Islam, dan kedudukan Raja-Raja Melayu yang menjadi payung agama Islam.

Banyak negara di dunia ini sudah muak dengan sikap angkuh kaum pendatang China sebagaimana diperakui oleh Tun Tan Siew Sin dan Tun Sambanthan, ketika kontrak sosial dalam hal penerimaan kaum Melayu-Bumiputera Tanah Melayu terhadap kaum pendatang Cina semasa memeterai Perlembagaan Persekutuan.

Jika DAP juga tegar dengan kesombongan dan keangkuhan mereka, maka tunggulah azab Allah, sebagaimana yang dikenakan ke atas regim Komunis China sekarang.

*****

Advertisement

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: