(Video) MANGSA VIRUS MATI DI TEPI-TEPI JALAN BAGAIKAN DITEMBAK HIDUP-HIDUP

Amat mengerikan apabila melihat mangsa viruscorona mati di tepi-tepi jalan di Wuhan bagaikan ditembak hidup-hidup.

Keadaan fizikal mereka kelihatan normal, tetapi kemudiannya rebah begitu sahaja.

Jelaslah bahawa serangan viruscorona amat pantas sehingga boleh membawa kematian dalam masa yang singkat.

Serangan viruscorona adalah bersifat epidemik yang boleh merebak dalam jangka masa yang pantas.

Tidak hairanlah sekiranya ada saksi yang menggambarkan serangan viruscorona itu seperti merebaknya virus ‘zombie’ atau ‘mayat hidup’ sebagaimana yang digambarkan dalam filem ‘living dead’.

Wuhan terletak di kawasan tengah China. Punca viruscorona dikatakan berpunca daripada laboratorium rahsia senjata biokimia China yang diusahakan dengan kerjasama Israel.

Washington Times mendedahkan bahawa terdapat dua buah makmal senjata biokimia China di Wuhan, sebagaimana yang didakwa oleh pakar persenjataan biokimia Israel.

Lietenan Kolonel Dr Dany Shoham, seorang pegawai perisik tentera Israel yang pernah menyelidiki persenjataan perang biokimia mendakwa bahawa terdapat pusat program dan makmal senjata biokimia China di Wuhan.

Dr Shoham memiliki ijazah PhD dalam bidang perubatan mikrobiologi dan dia merupakan penganalisis senior bagi persenjataan perang tentera Israel.

Dr Shoham percaya bahawa viruscorona yang berpunca dari kota Wuhan China mempunyai kaitan langsung dengan makmal rahsia senjata biokimia iaitu Institute Virologi Wuhan.

Terdapat bukti-bukti tentang kebenaran yang didakwa oleh Dr Shoham tentang kerja-kerja yang dijalankan oleh Institut Virologi Wuhan, meskipun ia bukanlah pusat kajian utama senjata biologi rahsia China.

Jabatan Negara Amerika Syarikat telah mengeluarkan laporan pada 2019 yang antara lain menyebut, “Maklumat yang diperolehi menunjukkan Republik Rakyat China menjalankan aktiviti biologikal yang mempunyai matlamat bukan sahaja untuk perubatan tetapi juga persenjataan biokimia dan bertentangan dengan Persidangan Senjata Biologi (BWC) PBB.

Amerika Syarikat mengesyaki bahawa China gagal memansuhkan program senjata biokimianya sebagaimana yang disyaratkan oleh BWC, PBB.

Tragedi kematian mangsa viruscorona dipercayai berpunca daripada kegagalan fungsi tertentu yang berlaku di Institut Virologi Wuhan itu, sehingga kini telah merebak ke serata dunia akibat daripada mobiliti masyarakat Wuhan atau mereka yang pernah berada di Wuhan.

Wuhan telahpun dikenakan sekatan keluar-masuk dan terkini 90,000 penduduk Wuhan dikatakan telah dijangkiti dan berisiko tinggi menghadapi maut.

Kerajaan China telah menghantar sejumlah 450 doktor tentera ke Wuhan dan tergesa-gesa membina sebuah hospital dalam tempoh 6-hari dengan jumlah 1000 katil sebagai persediaan menerima mangsa viruscorona.

Video dimuat naik daripada YouTube

Anehnya regim Mahathir bertindak terlalu lembut terhadap gejala penularan viruscorona itu dengan membenarkan kemasukan rakyat China tanpa visa ke Malaysia, sambil memperjudikan nasib rakyat sendiri.

Terkini 13 negara telah mengesahkan terdapat mangsa viruscorona di negara masing-masing, sedangkan epidemik tersebut belum sepenuhnya dapat disekat.

Tiga belas negara tersebut ialah China, Kanada, Jepun, Singapura, Malaysia, Korea Selatan, Taiwan, Thailand, Amerika Syarikat, Vietnam, Nepal, Perancis, dan Australia.

Apakah regim Mahathir yang didominasi oleh Cina DAP mempunyai perjanjian rahsia dengan negara China komunis itu, sehingga sanggup memperjudikan nyawa rakyat sendiri ?

Sedangkan Wuhan sendiri telah menyekat sebarang aktiviti keluar-masuk ke daerah yang dilanda wabak viruscorona tersebut, anehnya regim Mahathir wewenangnya membenarkan rakyat China masuk ke negara ini atas alasan tidak mahu mendiskriminasi mereka yang membawa musibah dan mengancam keselamatan rakyat sendiri.

*****

Advertisement

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: