LIM KIT SIANG BERMIMPI DI SIANG HARI BERSAMA MALAYSIA BARU CIPTAANNYA YANG HURU-HARA

Amat aneh apabila dalam editorial laman web DAP, Lim Kit Siang telah menghuraikan panjang lebar pandangannya tentang Malaysia Baru, sebagaimana tulisan Mahathir ‘The Way forward’ suatu ketika dahulu.

Dia mencanangkan matlamat mengangkat Malaysia sebagai sebuah negara bertaraf dunia yang dapat bersaing dengan negara-negara lain dan bukannya sebuah negara yang berpecah-belah dan retak oleh tindakannya sendiri.

Hakikatnya ekonomi Malaysia sedang menjunam terkebelakang daripada Vietnam, Thailand dan Indonesia.

Antara lain wacana tulisan Kit Siang membentangkan:

Pembentukan Malaysia Baru adalah cabaran besar yang perlu dipikul semua rakyat Malaysia untuk menjadikan Malaysia sebuah negara bertaraf dunia yang dapat bersaing dengan negara-negara lain dan bukannya sebuah negara yang berpecah-belah dan retak oleh tindakannya sendiri.”

Kami sifatkan aneh kerana ia amat berkontradik dengan apa yang sebenarnya dilakukan oleh Lim Kit Siang yang ramai setuju jika dia dilabelkan sebagai ‘Bapa Politik Kebencian Malaysia’ yang tertegak atas sentimen perkauman dan agama.

A A A A A AMIMPI 2

Dengan itu juga kenyataan Kit Siang dalam gerakan parti PH yang didominasinya dalam membentuk Malaysia Baru hanyalah satu retorik dan hipokrasi politik.

Kit Siang buta dengan gejala pencabulan sistem perundang-undangan negara kini yang telah mencatat sejarah buruk apabila mahkamah hanya memilih kes-kes tertentu dan menolak kes-kes yang mendakwa kaum-puak DAP serta konco-konconya.

Kit Siang buta melihat bagaimana aset negara daripada institusi ekonomi Melayu-Bumiputera dijual wewenangnya sehingga sanggup membiarkan tangan-tangan kafirun menganggu-gugat pengurusan ekonomi Tabung Haji yang sebelumnya menjadi sandaran kepada umat Islam untuk menabung dan menunaikan rukun Islam ke-5.

A A A A A AMIMPI 3

Kit Siang buta apabila konco-konconya merancang rusuhan kuil Mariaman Seafield dan kemudian cuba menuduh umat Islam-Melayu cuba memusnahkan kuil laknatulah itu.

Sekiranya umat Islam Malaysia mahu memusnahkan kuil dan membunuh mati kaum wanita dan kanak-kanak Hindu, sudah lama kaum Hindu tidak wujud lagi di bumi Tanah Melayu ini.

Sebaliknya mereka boleh mendirikan kuil di mana-mana sahaja secara wewenang tanpa peduli atas tanah siapa juga. Malahan itulah punca pihak tanah menuntut agar kuil Mariaman, Seafield dipindahkan ke tempat lain kerana didirikan di tanah orang secara haram.

A A A A A AMIMPI 4

Anehnya juga dalam amanat Hari Kemerdekaan Malaysia, Kit Siang menyatakan bahawa Rakyat Malaysia hendaklah meningkatkan kemahiran media sosial untuk menangani “kempen berita palsu dan kata-kata yang boleh mengundang kebencian.”

Sedangkan DAP telah mengupah lebih 1000 kadir-kadirnya (Red Bean Army) untuk menyebarkan fitnah, pembohongan dan dakyah politik, sedangkan apa yang sedang melanda alam maya Malaysia ialah kesedaran warganet menentang pembohongan dan fitnah yang ditularkan oleh RBA itu, sebagaimana rancak berlaku sebelum PRU14 dulu. Sedihnya rakyat termakan dengan pembohongan DAP-PH.

Namun Kit Siang harus bertanya, siapakah yang sebenarnya mengundang kebencian?

Cina tua bekas pengganas Bintang Tiga ini cuba sembunyikan tangan setelah membaling batu yang meluka-parahkan mangsanya.

A A AAHADI 18

Tidak lain dan tidak bukan mesej Hari Merdeka Kit Siang ditujukan kepada kaum Melayu kerana kebenciannya terhadap kaum Melayu yang secara alaminya bumi ini adalah Tanah Melayu.

Sikap Lim Kit Siang dan DAP seelok-elok selepas PRU14, tidak ubah seperti sikap dan tindakan parti Komunis Malaya yang bermaharajalela membunuh rakyat Melayu setelah tamatnya Perang Dunia Kedua dan sebelum British kembali untuk membentuk kerajaan Malaya Merdeka.

DAP dengan Menteri Kewangannya menjadi pelahap ‘merompak’ harta institusi Melayu, menjarah kekayaan Petronas, membuat pinjaman yang bukan-bukan atas alasan membayar hutang kerajaan BN terdahulu.

Tidakkah semua itu membina kebencian kaum Melayu?

Kit Siang menulis “Rakyat Malaysia secara tidak langsung telah terperangkap, di mana setiap kaum hidup didalam ketakutan, keraguan, curiga dan saling membenci di antara kaum dan agama yang lain. Dan mereka mempercayai bahawa kewujudan hak, etnik, budaya mereka ini terancam.”

Hakikatnya Lim Kit Sianglah pemimpin cauvinis Cina yang cuba menakut-nakutkan kaum Melayu dan mengapi-apikan kaum Cina supaya membenci kaum Melayu.

 

Kit Siang lupa pada amanat Tun Tan Siew Sin dan Tun Sambanthan, betapa negara lain di Asian tenggara menutup pintu untuk pendatang asing Cina dan India, kecuali orang Melayu di Tanah Melayu yang amat toleran dan bertimbang rasa.

Inikah balasan kamu terhadap budi baik kaum Melayu? Tidak hairanlah kamu adalah bekas gerila Komunis Bintang Tiga.

Kamulah Kit Siang, sebagaimana kata Mahathir, rasis dan oportunis, cauvinis Cina.

A A A A A AMIMPI 5

Kamulah juga Kit Siang, yang menakutkan-nakutkan kaum Melayu dan sekarang merengek-rengek dengan mengatakan bahawa 97% kaum Cina dan India telah menyokong parti kakistokrasi PH.

Kamu butakah bahawa negara sekarang berada dalam keadaan yang huru-haru, kucar-kacir dengan ekonomi yang merudum, bursa yang jatuh, pelabur asing yang lari ke negara lain, menipu rakyat dengan cukai SST 16%, kenaikan kos sara hidup, pengangguran meningkat, hutang negara berlipat ganda, dan semuanya di bawah urusan anak kamu dan konco-konco kamu yang dominan dalam PH?

Kit Siang, kamu lupakah DAP dari tiga PRU yang lepas dari tahun 2008 sehinggakan 2018 telah mencanangkan dan berzikir “Asal Bukan Umno” atau “Anything But Umno”?

Kit Siang, kamu lupakah DAP yang berkata bahawa “Dasar Ekonomi Baru” atau DEB itu bersamaan dengan “Aparteid” permisahan kaum.

Kit Siang, kamu lupakah DAP mengatakan yang Islam boleh dilaksanakan tetapi langkah mayat saya dulu?

Kit Siang, kamu lupakah DAP mengatakan bahawa mereka akan menggunakan Melayu untuk bergaduh dengan Melayu?

Kit Siang, kamu lupakah DAP mengatakan yang mereka menggunakan Mahathir untuk menghancurkan UMNO?

Kit Siang, kamu lupakah DAP yang mengatakan bahawa untuk menghapuskan kerajaan Melayu, UMNO harus dijatuhkan terlebih dahulu?

Kit Siang, kamu lupakah DAP mengatakan sekiranya mengundi untuk MCA, MIC, Gerakan, MYPP dan lain-lain adalah sama dengan mengundi UMNO?

Kit Siang, kamu lupakah DAP mengatakan bahawa Malaysia adalah Negara sekular dan bukannya Negara Islam?

Kit Siang, kamu lupakah DAP yang mendesak bahawa Kristian diberikan kebenaran untuk menggunakan perkataan “Allah” dalam Bible Bahasa Malaysia?

Kit Siang, kamu lupakah DAP yang mengatakan bahawa Dasar Ekonomi Baru (DEB) perlu dihapuskan dan diganti dengan meritokrasi?

Kini kamu cuba bercakap tentang sistem pendidikan bertaraf dunia.

Kit Siang, kamu buta dengan apa yang dilaksanakan di Singapura. Tidak ada sekolah Cina tidak ada sekolah vernakular.

Kamu dan konco-konco kamu sering mencanangkan agar Malaysia mengambil Singapura sebagai contoh.

Dengan itu laksanakanlah apa yang diamalkan di Singapura apabila tiada sekolah vernakular seperti sekolah Cina yang dikawal oleh Dong Zong, konco dan barua kamu.

Dengan itu, jika kamu hendak memadamkan hipokrasi kamu, gerakkanlah Dong Zong supaya membubarkan sekolah Cina.

A A A A A AMIMPI 6

Sekolah Cina tidak melahirkan rakyat Malaysia berjiwa Malaysia yang cintakan perpaduan, sebaliknya sekolah Cina hanya melahirkan Cina yang oportunis, rasis dan menolak integrasi nasional.

Ingatlah balik wahai Kit Siang, amanat Tun Tan Siew Sin dan Tun Sambanthan.

Buanglah jihad perjuangan komunis Bintang Tiga yang masih tebal dalam diri kamu, Kit Siang. Jangan cuba bermimpi di siang hari.

*****

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: