VIDEO – ANWAR IKRAR TIDAK AKAN PIJAK BUMI SARAWAK

Manusia yang digelar ‘Al-Juburi’ oleh Mat Sabu dan ‘binatang sesumpah’ oleh President Just, Chandra Muzaffar, serta gelaran ‘Sodomis’ oleh Tun Mahathir, pernah berjanji di hadapan khalayak rakyat Sarawak bahawa dia tidak akan memijak lagi bumi Sarawak jika dia gagal tunaikan janji setelah memenangi PRU14.

A A A AMUNTAH 6B

Dia berikrar bahawa jika hari ini PH-PKR memang, esok dia akan mengangkat sumpah dan dalam tempoh 24 jam dia akan turunkan harga minyak (petrol) di seluruh negara.

Dia tegaskan, “Kalau mahu jadi pemimpin kita mesti berani (berani menipu, berani berbohong, berani memfitnah, berani main jubur, berani menderhaki reformis).”

A A A AMUNTAH 6C

“Royalti minyak akan diberikan kepada Sarawak 20%!”

Hakikatnya sampai hari ini setelah PH menang selama satu setengah tahun royalti minyak Sarawak masih 5% dan PH tetap salahkan kerajaan BN, sedangkan kadar royalti itu telah tegar sejak zaman Mahathir lagi.

A A A AMUNTAH 6A

Rakyat bawahan (yang miskin) , Dayak, Iban, Cina, dan Melayu, kamu akan diberikan pendidikan percuma oleh kerajaan PH, belajar dari sekolah rendah sehingga ke universiti. Hutang PTPTN akan dibatalkan.

“KALAU SAYA CAKAP SAYA TAK BUAT, SAYA TIDAK AKAN PIJAK LAGI (BUMI) SARAWAK!!!”

Itulah kata-kata manusia yang digelar Al-Juburi, sesumpah, dan sodomis. Mulut dia sama sahaja seperti lubang buntutnya yang sekian lama menjadi lubang najis.

Persoalannya, bagaimanakah Perdana Menteri Malaysia nanti yang tidak akan lagi “memijak bumi Sarawak’ ?

Kita harap janganlah satu ketika nanti apabila kakinya memijak bumi Sarawak, petir akan menyambar mulutnya yang seperti lubang najis itu.

*****

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: