HOC – ZURAIDA JILAT MUNTAH KALDAI TUA DAP

Isu Forest City masih lagi panas, apabila Mahathir pada Ogos tahun lalu telah mengisytiharkan bahawa kediaman di Forest City yang bernilai kira-kira RM100 bilion adalah diharamkan kepada rakyat asing.

Kata Mahathir, “Satu perkara yang pasti, bandar yang akan dibina tidak boleh dijual kepada orang asing. Kami tidak akan memberikan visa untuk orang datang dan tinggal di sini.

A A A AMUNTAH 2

“Kami menolak kerana ia dibina untuk orang asing, tidak dibina untuk rakyat Malaysia. Kebanyakan rakyat Malaysia tidak dapat membeli rumah pangsa itu.”

Kenyataan Mahathir itu dikeluarkan hanya dua bulan setelah PH memenangani PRU14.

Namun beberapa hari lalu (16 Sep 2019), Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Zuraida Kamaruddin telah meuar-uarkan pula Kempen Pemilikan Rumah kepada warga asing khususnya daripada Hong Kong China Taiwan dan Singapura.

A A A AMUNTAH 3

Mungkin juga inilah sebahagian daripada skandal mykad haram yang diberikan kepada puluhan ribu warga China.

Zuraida berpandangan bahawa tawaran terbuka kepada warga asing Cina adalah usaha menyelesaikan isu lambakan rumah mewah tidak terjual sebagai usaha untuk memulihkan ekonomi negara.

Bagi Zuraida, dengan penjualan rumah kepada warga asing, kerajaan dapat mencairkan keadaan ekonomi negara.

Menteri kakistokrasi (kerajaan yang dipimpin manusia bangang dan bodoh) ini lupa dengan kenyataan Mahathir untuk mengharamkan penjualan hartanah kepada warga asing.

Malah kenyataan Zuraida itu juga membuktikan bahawa ekonomi negara berapada pada tahap yang amat meruncing sehingga sanggup menggadaikan keselamatan negara kepada warga asing.

Atau adakah Zuraida mencabar Mahathir untuk menarik balik kenyataannya mengharamkan pemilikan hartanah negara oleh warga asing, bagi menjaga kedaulatan negara?

Nampak sangat lidah bercabang pemimpin kakistokrasi PH ini serta ramai lagi yang menjadi bangkai hidup dalam kabinet Mahathir.

Dalam kes Forest City, pemimpin kakistrokrasi itu lupa bahawa projek tersebut adalah kesinambungan daripada projek Johor Bahru Waterfront City yang dicetuskan oleh idea Mahathir sendiri pada 1999 yang menelan belanja RM6 bilion tetapi telah terbengkalai sekian lama.

Merujuk kepada laporan Bernama pada 1999, projek JB Waterfront City yang dirasmikan oleh Dr Mahathir sendiri itu, akan membangunkan 41 blok bangunan komersial termasuk lima menara pejabat berketinggian 30 hingga 40 tingkat, tiga hotel dan sebuah pusat konvensyen berkapasiti 5,000 orang.

Projek berkeluasan 118 ekar dengan kos pembangunan RM6 bilion itu akan menjadikan kawasan berkenaan sebagai tapak pembangunan atas laut terbesar di dunia apabila ianya siap kelak.

A A A AMUNTAH 4

Walaubagaimanapun, projek yang dikatakan akan melonjakkan sektor pelancongan Johor tersebut .

Malahan sekiranya diberikan kepada pelabur China (atau sesiapa pun) pada waktu ini, tiada sesiapa mahu menerima kontrak sedemikian.

Walau bagaimanapun pembangunan Forest City yang akan membuka ruang kepada pembeli warga asing hanyalah merupakan pajakan kerajaan selama 99 tahun sebagaimana diperakui kerajaan BN dahulu.

Forest City, dijual kepada orang luar menggunakan kaedah ‘lease hold’dengan pajakan selama tempoh 99 tahun sahaja. Forest City tidak akan sekali-kali menggadaikan kedaulatan negara kepada warga asing hanyalah penumpang sahaja.

Nampaklah sangat bahawa kempen HOC atau kempen Pemilikan Rumah yang dicanangkan oleh Zuraida sama seperti menjilat ludah kaldai tua DAP.

A A A AMUNTAH 5

Inilah hakikat kerajaan kakistokrasi yang munafik dan hipokrit.

Ia menjadi salah ketika kerajaan BN, tetapi ia tidak salah ketika pemimpin Melayu menjadi boneka atau kaldai kepada DAP yang amat mengalu-alukan kedatangan masyarakat Cina baik dari Hong Kong, Taiwan, China mahupun Singapura.

Jika mereka tidak boleh masuk secara halal, maka mereka dibantu dengan secara haram melalui MyKad haram.

Ia seperti menjilat muntah kaldai tua DAP yang menggunakan Melayu untuk memperkosa Melayu.

*****

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: