KERA-JAAN SEMBURIT, TIPU, FITNAH DAN ROMPAK

Menteri Kewangan, yang lebih layak memegang jawatan kerani akaun, pada sidang parlimen Ogos 2018 telah mendakwa bahawa sejumlah RM19.4 bilion wang bayaran balik GST telah dirompak oleh Kerajaan BN, sebelum penyerahan kuasa kepada kerajaan PH yang didominasi DAP.

A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A AKERA 2

Demikianlah juga halnya dengan wang ihsan kerajaan Arab Saudi berjumlah RM2.6 bilion yang diberikan kepada pemimpin negara di bawah BN telah difitnah sebagai wang 1MDB, lantas menuding jari kepada DS Najib Tun Razak sebagai perompak.

A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A AKERA 3

Itulah zikir golongan pemimpin ‘mulut burit ayam’ ini termasuk kaldai tua DAP yang sering menjaja pelabelan “perompak, lanun Bugis, 1MDB dan GST” yang telah dapat menipu pemikiran rakyat dan pengundi yang cetek akal lantas memberi kemenangan kepada PH pada PRU14 yang bukan sahaja mempunyai kepakaran semburit, bahkan juga kepakaran penipuan, fitnah dan merompak.

A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A AKERA 4

Pada 18 Julai, dalam kes video semburit, Ketua Polis Negara telah mengesahkan daripada pemeriksaan pakar Forensik Digital, bahawa video berkenaan adalah tulen.

Sekiranya video semburit itu tulen, logiklah bahawa pelakunya juga tulen, malah telah diperakui oleh salah seorang pelakunya. Adakah menteri yang terlibat dalam video semburit itu boleh mencanangkan bahawa dia bukan pelaku dalam video itu sedangkan video itu tulen? Ada pelanduk 4 serupakah?

Mengapakah polis tidak menyiasat cap jari, kamera CCTV dan mekanisme dan taktik yang lain untuk mengesahkan pelaku.

Lihat sahaja kes lelaki yang mencabul kanak-kanak di pasar raya dengan mudahnya berjaya ditahan dan disahkan pelakunya. Tetapi kes semburit yang terang lagi bersuluh cuba diabaikan. Rakyat mahu tahu kerana rakyat tidak mahu negara mereka dipimpin oleh manusia parafilia pengamal seks songsang yang moralnya sama seperti air longkang.

A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A AKERA 5

Dalam isu menuduh seseorang sebagai perompak adalah satu perbuatan keji bagi umat Islam, kecualilah bagi golongan ini yang meletakkan Tuhan di kaki mereka. Malah orang seperti Menteri Kewangan pula, lebih suka dilihat sebagai ‘tuhan’ sehingga dia rasa amat bangga apabila diberikan gelaran ‘tokong’.

Pada sidang parlimen, 15 Julai baru-baru ini, pihak kerajaan BN termasuk bekas Menteri Kewangan dan bekas Menteri Kewangan II telah membuktikan dengan pengesahan Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) dan mengesahkan bahawa wang bayaran balik GST berjumlah RM19.4 bilion itu tidak hilang apatah lagi dirompak, apabila ia berada dalam Akaun Hasil Disatukan dan digunakan untuk membiayai perbelanjaan pengurusan dan pembangunan negara.

Sekiranya rakyat membayangkan perbelanjaan sebuah rumah tangga, pastilah ahli keluarga tidak akan menuduh ayah merompak wang keluarga apabila wang itu telah dimasukkan ke akaun perbelanjaan ibu yang menguruskan masak-makan-minum ahli keluarga.

Di sini lagi sekali tertonjol kebodohan Menteri Kewangan yang mudah melatah dengan menuduh kerajaan terdahulu merompak wang negara, sedangkan lebihan wang yang sama dalam Akaun Hasil Disatukan tidak pula diendahkan. Sebab itulah Guan Eng yang pernah menipu kelayakannya sebagai ‘Akauntan Bertauliah’ sepatutnya diletakkan hanya sebagai ‘kerani akaun’ di Kementerian Kewangan.

A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A AKERA 6

PAC telah mengesahkan dengan mudah bahawa wang bayaran balik GST itu tidak hilang, namun nama baik kerajaan terdahulu sudah hancur (damage has been done) dijaja oleh PH-DAP, Guan Eng dan kaldai tuanya, bahawa kerajaan BN adalah perompak.

Jika ada rakyat yang tidak dimaklumkan, maka lasykar kacang merah (RBA) DAP akan bertambah miang mencanangkan pelabelan yang sama dalam media sosial. Maka perang psikologi mereka bagi membina pemikiran ‘bawah arus sedar’ yang penuh fitnah, pembohongan dan penipuan akan terkesan.

Ini terbukti, istilah rompak, lanun, GST dan 1MDB, masih berlegar dalam pemikiran pengguna media sosial sedangkan hakikatnya mereka tidak mengikuti maklumat ‘kemas-kini’ (updated information) daripada parlimen dan pengesahan badan yang berkenaan.

Amat sedih apabila DS Najib telah menyuarakan luahan hatinya tentang kebenaran wang ihsan RM2.6 bilion daripada Arab Saudi yang disahkan oleh bekas Gabenor Bank Negara melalui surat kerajaan Arab Saudi kepada Bank Negara. Namun kaldai tua DAP masih menjaja di sana-sini bahawa RM2.6 bilion itu adalah wang rompakan 1MDB.

Rakyat yang cetek akal pula bertanya ‘mengapakan Arab Saudi sanggup memberikan RM2.6 bilion kepada DS Najib?’. Hakikatnya itulah ihsan kerajaan Arab Saudi sejak zaman Mahathir lagi, dan bukan hanya Malaysia sahaja dibantu, malah banyak lagi negara Islam, tetapi sengaja didiamkan untuk merasionalkan pelabelan dan zikir “rompak, lanun, Bugis, 1MDB rompak, laun, bugis, 1MDB.”

A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A AKERA 7

Itulah agaknya sifat genetik yang datang daripada darah keturunan Raja Mandeliar yang busuk dan jijik.

Persoalannya jika wang ihsan daripada kerajaan Arab Saudi yang berjumlah RM2.6 bilion itu telah dipulangkan kembali oleh DS Najib untuk mengelakkan fitnah golongan kafir harbi ini, dan wang bayaran balik GST berjumlah RM19.4 bilion tidak hilang dan jauh sekali dirompak, mengapakah tokong Guang Eng tidak memohon maaf.

A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A AKERA 8

Pada Islam fitnah itu sama seperti membunuh. Dengan itu apakah hukuman yang wajar untuk Guang Eng mahupun kaldai tua DAP?

Untuk menyelamatkan tokong, PH-DAP telah mempergunakan Peguam Negara Tommy Thomas untuk menyanggah kemasukan wang bayaran balik GST itu ke dalam Akaun Hasil Disatukan.

Namun golongan kafir harbi ini tidak sedar bahawa apa-apa juga isu dan kes yang dirujuk kepada Peguam Negara, Tommy Thomas tidak lagi dilihat sebagai berintegriti kerana kes pembunuhan pegawai Bomba Adib Kassim telah dikuburkan, kes rogol amah Indonesia oleh ADUN Tronoh dikuburkan, kes skandal terowong bawah laut Pulau Pinang dikuburkan, kes rasuah beli banglo murah diabaikan, kes strategis untuk menjadikan negara ini republik dan menghapus sistem beraja bakal dikuburkan, kes video semburit tulen tetapi pelaku tak tulen juga dikuburkan dan banyak lagi kubur tanpa nisan yang datang daripada kuasa Tommy Thomas yang kini lebih dilihat sebagai jembalang daripada dilihat sebagai tokoh membela keadilan dan institusi mahkamah.

A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A AKERA 9

Peguam Negara berpandangan amalan kerajaan BN sebelum ini yang memasukkan semua hasil kutipan GST ke dalam Akaun Hasil Disatukan terlebih dahulu dan kemudiannya dipindahkan secara berperingkat apabila diperlukan adalah bercanggah dengan peruntukan Seksyen 7, Akta Tatacara Kewangan 1957 dan Seksyen 54 Akta GST 2014.

Sungguhpun demikian pandangan Peguam Negara, sebenarnya dalam Seksyen 54 (5) Akta GST jelas menyatakan Menteri Kewangan berkuasa dalam hal pembayaran kepada Akaun Hasil Disatukan bagi semua atau sebahagian daripada wang dalam Kumpulan Wang Pembayaran Balik GST.

Adakah tokong Guan Eng ini layak diletakkan sebagai Menteri Kewangan atau hakikatnya hanya layak untuk menjadi kerani akaun yang celupar memfitnah dan terus memfitnah.

Fitnah yang serupa dibuat oleh kaldai DAP bernama Tony Pua apabila menuduh kerajaan BN telah merompak RM25 bilion dalam kes projek ECRL.

A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A AKERA 10

Jajaran ECRL di bawah projek kerajaan PH tidak lagi melalui Gombak dan Bentong sebaliknya beralih ke Putrajaya dan Jelebu. Jajaran turut dipendekkan, apabila tidak lagi sampai ke sempadan Thailand.

Tidakkah kerajaan PH fikirkan apakah implikasinya infrastruktur sedemikian dari sudut aliran trafik kargo dari selatan Thailand? Tidakkah ia menjejaskan ECRL itu sendiri dan juga pelabuhan Kuantan?

Jelaslah dakwaan Menteri Pengangkutan Anthony Loke bahawa jajaran ECRL yang pada asalnya sepanjang 688km dipendekkan kepada 648km bukanlah pengecilan skala projek (downsizing).

Kerajaan PH juga menolak formula Tony Pua (kini Setiausaha Politik kepada Menteri Kewangan Lim Guan Eng) yang mendakwa kos untuk projek ECRL sepatutnya lebih rendah iaitu RM29 bilion.

Kenyataan MRL pada 9 Mei 2019 mengatakan perjanjian ECRL yang dimeterai 3 tahun lalu tidak ada elemen ‘over pricing’. Jadi, dakwaan Tony Pua, dan kaldai DAP lain yang pernah menuduh kerajaan BN menggelapkan RM25 bilion terbukti satu penipuan.

Sebagaimana strategi Hitler dalam propaganda dan perang saraf terhadap musuhnya menggunakan pendekatan mengulang-ulang pelabelan negatif yang berniat jahat, begitu jugalah propaganda PH-DAP dan kaldai tuanya yang pernah tersenarai antara diktator terkenal dunia.

Kata Hitler daripada strategi yang diasaskan oleh Frankfurt School of Communication, “Apabila sesuatu pembohongan itu diulang dan diulang maka akhirnya pembohongan itu akan dipercayai benar. Lebih besar pembohongan itu, maka lebih mudah bagi rakyat mempercayainya.”

Itulah juga strategi yang digunakan oleh tokong dan kaldai tua DAP untuk menumbngkan BN tempoh hari.

*****

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: