KONSPIRASI DI SEBALIK PENARIKAN DIRI PEGUAMBELA PEMBUNUHAN ADIB

Warganet percaya dengan kuasa Peguam Negara yang dibela oleh PH dan kes-kes pilihan yang mengetepikan kes-kes kroni PH di mahkamah, terdapat konspirasi di sebalik penarikan diri peguam Syazlin Mansur yang mewakili keluarga Muhammad Adib Mohd. Kassim yang terbunuh atau dibunuh dalam kes kuil Mariamman Seafield tempoh hari.

A A A A A A A A A A A A A A A A A SADIB 2

Bukti-bukti awal menunjukkan bahawa Allahyarham Adib dibunuh oleh samseng Hindu yang tidak bertamadun.

Kes itu juga menjadi kemusykilan warganet apabila samseng-samseng diupah oleh pemilik tanah kuil Mariamman itu dan dituduh sebagai golongan penceroboh Melayu ke atas kuil Hindu itu.

A A A A A A A A A A A A A A A A A SADIB 3

Adakah ini salah satu agenda dan strategi DAP untuk membangkitkan isu bahawa Melayu-Islam harus ditolak di negara ini dengan cuba memperlihatkan tindakan keganasan, sedangkan keganasan samseng penganut Hindu yang bertindak seperti kaum mabuk todi membakar harta benda dan memukul orang ramai yang tidak sewarna dengan mereka cuba disembunyikan?

Warganet juga melihat pemimpin DAP cuba membela golongan samseng tersebut dengan alasan untuk mengelak huru-hara perkauman, sedangkan keadilan cuba diketepikan dan pembunuh cuba dilindungi oleh pemimpin hipokrit daripada DAP.

A A A A A A A A A A A A A A A A A SADIB 4

Kini warganet mempersoalkan adakah penarikan diri peguambela Muhammad Adib, Syazlin Mansur adalah disebabkan tekanan dan konspirasi dalaman kerana mahu menyembunyikan sebab-sebab pembunuhan yang meragut nyawa anggota bomba berkenaan?

Warganet juga mempersoalkan tindakan pihak polis dan Peguam Negara, Tommy Thomas yang berdiam diri berhubung laporan polis bahawa ada pihak diugut untuk mengubah keterangan dalam prosiding inkues Muhammad Adib.

Lebih membimbangkan warganet apabila penarikan diri peguam tersebut berentetan dengan  pembatalan tindakan memanggil semula saksi ke-29, Perunding Kanan Patologi Forensik di United Kingdom, Prof. Dr. Shahrom Abd. Wahid.

Dr Shahrom mendakwa bahawa kecederaan Adib berpunca daripada serangan fizikal ke atas mangsa dan dengan itu keterangan beliau (Shahrom) adalah bercanggah dengan keterangan saksi pakar iaitu Dr Ahmad Hafizam Hasmi dan Dr Mohd Shah Mahmood.

Dr Ahmad Hafizam dan Dr Mohd Shah sebaliknya mendakwa bahawa kecederaan Adib bukan disebabkan serangan fizikal sebagaimana yang diputuskan dan bercanggah dengan laporan Dr Shahrom.

Lantas dengan itu, penarikan diri peguam Syazlin akan menyebabkan keterangan saksi pakar Dr Shahrom Abd Wahid ditolak manakala keterangan saksi pakar Dr Ahmad Hafizam Hasmi dan Dr Mohd Shah Mahmood diterima.

Kami bersama dengan warganet mendukung persepsi bahawa wujud konspirasi dalaman yang cuba menyembunyikan maklumat dan keterangan pakar utama apabila Dr Shahrom telah membantah teori dua ahli pakar forensik bahawa Adib telah mati akibat kecederaan serangan fizikal.

A A A A A A A A A A A A A A A A A SADIB 5

Rakyat dan warganet amat terkejut dan kesal apabila pada April lalu, dua saksi doktor pakar forensik yang telah memberi keterangan dalam prosiding inkues Adib telah membuat laporan polis di Balai Polis Subang Jaya melaporkan bahawa mereka diugut oleh pihak-pihak tertentu untuk mengubah keterangan dalam prosiding inkues berkenaan.

Tapi nampaknya Tommy Thomas masih berdiam diri berkaitan laporan polis berkenaan yang secara terbuka dan terang-terang menunjukkan terdapat konspirasi dan jenayah berkaitan kematian Adib.

Kini warganet lagi sekali dikejutkan oleh berita bahawa peguambela Adib telah menarik diri. Pastinya akan ada alasan-alasan untuk menyebelahi pihak yang menekan beliau.

Namun malangnya sekali bagi pihak Adib, kerana penarikan diri peguambelanya, Syazlin Mansur boleh membatalkan keterangan saksi pakar yang telah terlebih dahulu membantah pendapat dua pakar forensik lain yang akhirnya dua pakar forensik itu membuat laporan polis diugut pula.

Kini warganet dan rakyat tertanya-tanya apakah rahsia jenayah yang cuba disembunyikan oleh undang-undang ciptaan PH, yang telah meragut nyawa Adib?

Adakah kerana kematian Adib disebabkan oleh keganasan samseng Hindu yang tidak bertamadun itu?

Rakyat mahu keadilan diberikan kepada keluarga Adib dan segala rahsia harus dibongkarkan terutamanya konspirasi daripada kroni-kroni pengganas Hindu yang cuba melindungi penjenayah yang membunuh Adib.

 *****

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: