NEGARA TALIBAN ATAU NEO-KOMUNIS MALAYSIA?

Rakyat dapat melihat sendiri realiti antara dua entiti ‘musuh’ negara ini dengan persepsi yang hanya merupakan dakyah untuk mengelabukan mata masyarakat.

Daripada perkembangan terkini ekoran daripada usahasama pemimpin UMNO-PAS untuk menyatukan perpaduan ummah Melayu-Islam sebagaimana disarankan oleh agama Islam, rakyat melihat ada gelombang kebencian yang dibangkitkan oleh DAP.

A 1 1 ATALIBAN 3

Istilah ‘taliban’ yang tidak pernah dikaitkan dengan mana-mana kepimpinan Islam Malaysia, kini tiba-tiba meletus dalam media arus perdana mahupun media sosial.

Image result for pengganas taliban
Foto sampingan: pejuang Taliban di Afghanistan

DAP nampaknya seperti ‘perasan’ atau dalam bahasa pasarnya ‘syiok sendiri’ untuk mendabik dada bahawa dia adalah parti yang membela rakyat dan amat didambakan oleh seluruh rakyat tanpa memandang warna kulit.  Sebaliknya DAP adalah parti cauvinis Cina.

Apatah lagi DAP disokong oleh kaldai-kaldainya yang kini memegang tampuk kuasa. Senario ini melonjakkan lagi ego-sentrik DAP dengan moto cauvinis Cina-Komunisme ‘Malaysian Malaysia’.

Antara beberapa rentetan yang dapat rakyat lihat daripada tindakan kepimpinan DAP adalah seperti berikut:

 • 6 Mac – Lim Guan Eng memberi amaran bahawasanya gabungan PAS-UMNO adalah pengisytiharan perang terhadap usahasama PAS-UMNO akan jadikan Malaysia negara Taliban
 • 13 Mac – Timbalan Menteridari DAP, Chong Chieng Jen menyokong kenyataan Nga Kor Ming tentang menjadikan negara ini negara ‘Taliban’
 • 15 Mac 13.40 petang (NZ) – Pembunuhan umat Islam di Christchurch oleh kumpulan Neo-Nazi @ Evangelis Kristian yang ganas, sebagaimana puak sesat Syiah
 • 15 Mac 18.28 petang – Adun DAP, Chew Chong Sin, mengaitkan dan memberiamaran kerjasama PAS-UMNO yang boleh undang keganasan seperti Christchurch.

DAP nampaknya seperti buta sejarah, siapakah ‘Taliban’ sebenarnya dan siapakah ‘Neo-Komunis’ yang kini menjadi ‘Tok Dalang’ yang sedang menarikan boneka tua dan tidak bermaya mengikut rentak tari dan opera Cina mengikut skrip Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang.

Image result for mahathir kaldai dap

Rakyat tidak lupa semasa 13 Mei apabila balaci DAP menjerit-jerit di luar rumah Menteri Besar Selangor, YAB Dato Harun memberi amaran keras supaya Allahyarham keluar dari Selangor kerana Selangor sudah hampir menjadi milik Cina (sila baca ‘Before and After 13th May -Tunku Abdul Rahman).

Siapakah penceroboh Tanah Melayu sekiranya Adun DAP, Chew Chong Sin, mengaitkan dan memberi amaran kerjasama PAS-UMNO yang boleh mengundang keganasan seperti Christchurch?

Rakyat bukan buta huruf kerana apa yang dilaungkan oleh pihak pengganas Neo-Nazi di New Zealand mahupun ‘Kristian Evangelis’ dalam tragedi di New Zealand itu adalah kerana dakyah bahawa ‘penceroboh tanah milik kulit putih.’

Sudah sekian lama sejak sebelum 13 Mei lagi, rakyat Melayu-Bumiputera sudah merasai apa yang dirasai oleh pejuang Neo-Nazi mahupun Evangelis Kristian New Zealand itu. Namun rakyat Melayu-Bumiputera yang baik budi, bertoleransi, sudi menerima pendatang haram dari Cina dan India tetap berlapang dada, kecuali setelah kaum mereka dibunuh, sebagaimana pembunuhan penonton panggung wayang termasuk wanita mengandung pada hari sebelum 13 Mei.

Siapakah yang mengganas, dengan amaran bahasa Cina dalam panggung wayang yang meminta penonton Cina keluar panggung, sedangkan penonton Melayu tidak memahami bahasa tulisan Cina itu.?

Siapakah yang dalam perarakan kaum Cina DAP telah membawa ‘penyapu besar’ untuk menyapu kaum Melayu keluar dari buminya sendiri?

Image result for DAP MEMBAWA PENYAPU BESAR
Penyokong DAP membawa penyapu besar untuk ‘menyapu keluar’ kaum melayu dari Selangor dalam perarakan sebelum 13 Mei 1969

Siapakah yang menjadi balaci DAP menghalau Dato Harun keluar dari rumahnya sekaligus keluar dari Selangor kerana ego-sentrik DAP yang rasa dirinya berkuasa untuk berbuat apa sahaja terhadap kaum Melayu?

Modus operandi siri menyakitkan hati kaum Melayu baik yang digunakan oleh Lim Guan Eng sama sahaja dengan Chew Cong Sin.

Pada mulanya Guan Eng kata “penyatuan UMNO-PAS adalah pengisytiharan perang terhadap kaum bukan Melayu” kemudian setelah adalah warganet yang sudi menyambut cabaran, terus kenyataan itu ditukar kepada “sasaran terhadap kaum bukan-Melayu” (mengubah kosakata ‘perang’ kepada ‘sasaran’).

A 1 1 ATALIBAN 6

Kemudian Chong Sin pula mengubah dan memperbetulkan apa yang tersirat dan tersurat pada kenyataannya dengan memohon maaf.

Rakyat Melayu-Bumiputera-Islam ada perasaan. Malah DAP harus ingat bahawa istilah “amok” yang tercatat dalam vokabulari kamus dunia adalah datangnya daripada jiwa dan minda Melayu.

Sejak lama setelah api kemarahan kaum Melayu-Islam meletus pada 13 Mei, ia telah dipendam disimpan dan cuba dilupuskan.

Nampaknya DAP melalui LIM Guan Eng dan konco-konconya masih tidak sensitif dan lupa daratan siapakah yang telah menceroboh Tanah Melayu ini, sekiranya senario di Christichurch mahu dijadikan sandaran.

Ingat Guan Eng, DAP telah banyak melukaparahkan hati umat Islam Malaysia melalui:

 1. Cubaan meratifikasikan ICERD
 2. Terkini menandatangani pula Statut Rome
 3. Menghina dan menghalau kaum Melatu di PPR Taman Manggis Pulau Pinang
 4. Menghalau penduduk di Tanah Wakaf Abdul Cauder
 5. Mendirikan lambang salib gergasi di bangunan kondominium di Pulau Pinang dan disokong oleh konco DAP mahu jadikan Pulau Pinang Negeri Kristian Malaysia.
 6. Menterjemahkan kerjasama UMNO-PAS sebagai perisytiharan Perang
 7. Mengaitkan pembunuhan di Christchurch NZ dengan kerjasama UMNO-PAS
 8. Merancang membuang penjawat awam yang 85% daripadanya adalah kaum Melayu-Bumiputera
 9. Menceroboh urusan Tabung Haji yang merupakan entiti Islam
 10. Memberikan kuasa menentukan penceramah agama pada tangan Menteri bukan-Islam
 11. Membiarkan harga komoditi getah dan kelapa sawit jatuh merudum sedangkan penanam dan pekebun adalah kaum Melayu.
 12. Menarik balik BR1M yang merupakan program rasionalisasi subsidi yang telah dihentikan oleh kerajaan.
 13. Menipu rakyat baik melalui janji manifesto mahupun penipuan hutang negara RM1trilion yang kini masih dilaung-laungkan oleh kaldai tua DAP.
 14. Lebih 20 kampung-kampung Melayu telah pupus dan sedang pupus kerana projek kondominium mewah yang hanya mampu dibeli oleh kaum Cina Taiwan Hong Kong dan Singapura. Ke mana hala tuju DAP sebenarnya? Mencinakan Pulau Pinang?
 15. ..dan banyak lagi yang panjang untuk dicatatkan

Image result for mahathir kaldai dap

Ingatlah bahawa antara realiti pengganas di Christchurch adalah merealisasikan manifesto mereka, dan bukannya seperti kerajaan DAP-PH yang menidakkan manifesto.

A 1 1 ATALIBAN 2

Ingatlah bahawa kini masyarakat bukan-Islam di New Zealand sedang membantu masyarakat Islam mengawal masjid ketika umat Islam sedang menunaikan solat. Sebaliknya kamu DAP kamu masih dengan ego jahat kamu untuk memusnahkan hidup kaum Melayu-Islam di Tanah melayu ini.

Sekiranya umat Islam-Melayu di Tanah Melayu ini mahu bertindak sebagai Taliban, pasti sudah lama ia berlaku, sejak sebelum Merdeka lagi kerana umat Islam-Melayu amat merasakan bahawa tanah air mereka sudah sekian lama dicerobohi ‘orang luar’.

*****

Advertisement

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: