INGATLAH PENGUNDI SEMENYIH: PH TIDAK MEMBELA ISLAM

Sally Yen mencatatkan bahawa “agama Islam adalah agama yang diciplak daripada agama Kristian. Nabi Muhammad adalah haiwan gila seks; orang Islam yang melarang berkahwin lebih dari 4. Sedangkan diri kahwin 6. Yang paling teruk ialah berkahwin dengan Aishah..”

Apabila berlaku kes pembunuhan Adip Adam, PH segera mencari jalan untuk mengelakkan sabitan pembunuh-pembunuh Hindu ke atas Allahyarham.

Pelbagai cara digunakan dan yang paling zalim ialah mengubah bahan bukti kematian Adip daripada serangan yang berniat membunuh, kepada kematian akibat dilanggar jentera Bomba atau akibat lain yang boleh mengelakkan sabitan ke atas puak Hindu di kuil Mariamman yang ganas.

Di Pulau Pinang, umat Islam dikejutkan dengan Salib Gergasi yang terbina bersama sebuah kondominium yang terletak di kawasan kediaman umat Islam. Tidakkah ia menyakitkan hati dan sensitiviti umat Islam?

Image result for Samib Gergasi di Pulau Pinang
Salib Gergasi di Pulau Pinang: Dipetik daripada Blog AbuLeman

Jelas sekali pembinaannya mencabul Perkara 3(1) Perlembagaan Persekutuan; Ugama Islam ialah ugama bagi Persekutuan.”

Kemudian rakyat dikejutkan pula dengan kes meletakkan patung berhala Hindu di sebuah surau di Taman Pendamar Indah, Klang.

A A A APH KAFIR 2
Berhala Hindu yang diletakkan di sebuah surau di Pandamar Indah, Kelang: Dipetik daripada Sinar

Kemudian umat Islam dihina lagi apabila satu lakaran yang menghina Rasulullah SAW dalam keadaan tanpa pakaian dengan seorang gadis sunti sebagai mesej yang menghina Rasulullah, agama Islam dan umatnya. Lakaran tersebut tersebar melalui FB milik seorang bangsa Cina bernama Foo Sing Wai yang disiarkan pada 18 Februari lalu.

Kes lakaran ini diekori pula dengan kes kenyataan menghina agama Islam oleh pemilik FB bernama Sally Yen.

A A A APH KAFIR 4

Sally Yen mencatatkan bahawa “agama Islam adalah agama yang diciplak daripada agama Kristian. Nabi Muhammad adalah haiwan gila seks; orang Islam yang melarang berkahwin lebih dari 4. Sedangkan diri kahwin 6. Yang paling teruk ialah berkahwin dengan Aishah..”

Ada banyak lagi sekiranya mahu dibongkar daripada konsep ‘kebebasan beragama’ sebagaimana yang menjadi prinsip perjanjian dalam parti-parti komponen Pakatan Harapan (PH).

Kerangka Perjanjian antara PH dengan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) yang ditandatangani pada 13 Disember membuktikan bahawa PH, meskipun mempunyai komponen pemimpin Melayu (Islam?) tidak mempunyai kuasa untuk mencegah kebiadapan, penghinaan dan pencabulan ke atas kesucian agama Islam.

A A A APH KAFIR 5

Klausa 1(1) Perjanjian PH dengan PPBM itu, antara lain menyebut mereka akan mempertahankan Perlembagaan Persekutuan, Islam sebagai agama bagi Persekutuan dan agama lain boleh diamalkan dengan ‘bebas’, aman dan damai.

Sedangkan dalam Perkara 3(1) Perlembagaan Persekutuan memperuntukkan, antara lain; “Islam ialah agama bagi Persekutuan; tetapi agama lain boleh diamalkan dengan aman dan damai.”

Kosa kata “bebas” yang ditambah telah memberikan satu ruang atau parameter tambahan kepada golongan cauvinis kafirun itu untuk bertindak melampaui keadaan ‘aman dan damai’.

Memaki hamun, menyumpah-seranah, menghina, mencela, mengkritik tanpa etika adalah sebahagian daripada kosa kata ‘bebas’ bagi golongan ini.  

Dengan itu juga antara kesan penambahan klausa ‘bebas’ dalam perjanjian itu memperuntukkan kebebasan kepada orang bukan Islam dan undang-undang tidak boleh menghalang pengembangan agama mereka kepada orang Islam (pemurtadan) kerana itu adalah sebahagian daripada parameter ‘bebas.’

Dengan itu juga kaum bukan Islam mempunyai alasan dan hak untuk menuntut supaya dibina atau membina gereja, kuil dan tokong di tempat awam termasuk di kampus universiti.

Yang Arif, bekas Ketua Hakim Negara, Tun Abdul Hamid Mohamad, juga telah memberikan respons kepada intipati perjanjian kebebasan beragama PH itu.

Menurut beliau “cara mereka beribadat juga tidak boleh disekat. Misalnya, di bulan hantu lapar, mereka boleh meletakkan babi panggang di luar tokong mereka termasuk dalam kampus universiti, kerana menjamu hantu lapar adalah sebahagian daripada ibadat mereka di bulan itu… adalah bertujuan untuk meletakkan agama lain setaraf agama Islam dari segi segi pentadbiran, termasuk penggunaan dana kerajaan.”

Perlu ditekankan bahawa semua itu boleh dilakukan secara pentadbiran, tanpa meminda Perlembagaan Persekutuan.

Jelaslah bahawa ketiga-tiga pemimpin Melayu-Islam dalam PH iaitu Mahathir Muhammad (PPBM), Mat Sabu (PAN) dan DS Anwar Ibrahim (PKR) sengaja menutup mata atau sebenarnya mahu menjadi kaldai kepada Lim Guan Eng (DAP) dan bapanya Lim Kit Siang.

Kita tidak hairan sekiranya berlaku sebaran risalah Kristianisasi di sekolah-sekolah yang mensasarkan pelajar Islam sebagaimana telah berlaku di Bukit Mertajam.

Image result for EDAR RISAH KRISTIAN DI SEKOLAH BUKIT MERTAJAM
Edar risalah Kristian di pintu masuk sekolah di Bukit Mertajam: Dipetik daripada Utusan Online

Apakah cukup dengan menahan reman 3 hari kepada pelaku yang menghina Rasulullah SAW.

Apakah cukup dengan hanya tahanan reman beberapa hari ke atas pengganas yang membunuh Adip Adam?

Inilah natijah daripada klausa agama lain boleh diamalkan dengan bebas,” sebagaimana termaktub dalam perjanjian PH dengan PPBM.

‘Bebas’ tidak menjamin tapi sebaliknya mencabul keadaan ‘aman dan damai’ bagi negara berbilang agama ini. 

Apatah lagi, apabila Peguam Negara yang bukan beragama Islam, yang telah membela Ketua Parti Komunis Malaya, telah diberikan kuasa wewenang untuk menutup kes yang tidak berpihak kepada kroni DAP mahupun golongan kafirun.

Semoga pengundi PRK Semenyih sedar dan bertindak demi masa depan Islam dan umatnya di Tanah Melayu ini.

*End*

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: