TIGA VIDEO – SIAPAKAH YANG BERSIFAT PEROMPAK-LANUN, MAHATHIR ATAU NAJIB?

Video 1: Dengan Komentator Dr Tan Seng Giaw bekas pemimpin politik parti DAP yang amat kritikan terhadap Lim Guan Eng.

 

Video 2:  Seorang pemimpin yang suka menghina kaum lain dan tidak tahu menghormati orang lain. Adakah pemimpin sebegini yang kita mahukan?
Video 3:  Pemimpin yang sentiasa menyalahkan orang lain, walaupun dengan jelas rakyat tahu dialah yang bertanggungjawab atas segala kerosakan yang telah berlaku. 

Terdapat tiga video yang dimuat naik dari YouTube untuk mendedahkan budi bahasa, sifat dan tingkah laku dua pemimpin negara.

Apabila kita mengatakan seseorang itu mulia, adakah dia kaya dengan sifat dan tingkah laku yang kasar, suka menghina, mencaci dan mengutuk orang lain, salah sendiri ditepis dan ditolak kepada orang lain, lalu orang lainlah yang bersalah bukan dia yang bersalah?

Pastinya tidak!

Lalu sifat sedemikian lebih wajar bagi seorang perompak-lanun yang tidak henti-henti mengutuk, mencaci dan menghina orang lain, berbohong, menipu, menyalahkan orang lain dan melihat dirinya sahaja yang benar.  Dia sebenarnya pemimpin yang tidak bertanggungjawab. 

Anehnya dia akan menuduh orang lain merompak dan melanun sehingga mengungkit bangsa orang yang dikutuknya, dihalau, dan diherdik di hadapan khalayak ramai untuk menunjukkan bahawa dia seoreang pemimpin yang hebat, tetapi sebenarnya itulah sifat diktator.

Dalam dirinya mungkin penuh dengan DNA perompak-lanun. 

Dia akan gunakan kuasanya untuk menjadikan undang-undang negara, mahkamah,  badan keselamatan negara seperti polis SPRM, SPR, malah apa sahaja yang boleh sebagaimana lembu yang dicucuk hidung supaya tunduk pada kuasanya. 

Dia lupa bahawa Allah sentiasa menyaksikan setiap tindakan hamba-Nya, malah Allah tahu setiap apa yang terdetik pada hati hamba-Nya. 

Tiga video ini adalah satu paparan kepada rakyat untuk menilai sendiri dengan persoalan:

  • “Adakah pemimpin sebegini yang kita mahu?” 
  • “Antara Mahathir dan Najib siapakah yang sebenarnya bersifat ganas seperti perompak?”

*End*

 

 

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: