WAYTHA MOORTHY DAN GANABATIRAU DINASIHATKAN LETAK JAWATAN ATAS KEMATIAN ALMARHUM ADIB

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Waytha Moorthy yang juga merupakan Pengerusi Hindraf, serta Ahli Parlimen DAP Kota Kemuning, Ganabatirau, dinasihatkan meletakkan jawatan serta-merta kerana dilihat bertanggung jawab atas kematian Almarhum Muhammad Adib Mohd Kassim (AlFatihah). Gesaan sedemikian juga telah dibuat oleh Pemuda UMNO dan pertubuhan PERKASA, melalui media arus perdana.

Di samping itu, Presiden UMNO DS Dr Ahmad Zahid Hamidi juga menggesa agar keadilan ditegakkan bagi membela kematian Muhammad Adib.

 

Rakyat jelata serta seluruh dunia melihat bagaimana samseng Hindu pada malam kejadian meminta Waytha Moorthy datang ke kuil Mariamman Seafield, sebelum pasukan bomba tiba, namun tidak dipedulikan.

A A A ABBWAYTHA XXFitnah yang dilemparkan oleh Waytha Moorthy di The Hague atau Den Haag, Belanda, kini disambut pula oleh Ganabatirau (telah memohon maaf secara yang tidak ikhlas), amatlah mendukacitakan rakyat.

Waytha Moorthy harus sedar bahawa pelantikan dia sebagai Menteri di Jabatan Perdana Menteri bukanlah atas kapasiti dia sebagai Ahli Parlimen, tetapi atas kapasiti dia sebagai senator sahaja atas ihsan Perdana Menteri yang kini dilihat sebagai kaldai DAP.

Bagaimanakah Perdana Menteri boleh melantik orang sebegini yang jiwa perjuangannya untuk membela kaum Hindu kononnya, hanya berpaksikan fitnah dan hasad dengki terhadap kaum Melayu-Islam.

Malah Waytha juga telah menyalahkan pihak polis, atas tindakan yang dikatakan lembab dan tidak efisien.

Kenyataan Ganabatirau yang menuduh kaum Melayu-Islam sebagai puak samseng yang menyerang kuil tersebut juga adalah satu lagi fitnah puak Hindu ke atas umat Islam.

Hakikat ini terdedah apabila salah seorang sami kuil Mariamman telah mengeluarkan kenyataan bahawa 300 samseng yang menyerang kuil bukanlah kaum Melayu sebaliknya pendatang dari Sabah, Kampuchea dan juga kelihatan seperti pendatang asing negara lain.

Malangnya media sudahpun menghebohkan bahawa puak yang menyerang adalah kaum Melayu-Islam, yang disertai oleh takbir.

Adakah pihak rakyat mahupun polis boleh mengesahkan keislaman seseorang dengan hanya laungan takbir? Budak Hindu darjah Enam juga boleh bertakbir, namun adakah dengan itu mengesahkan bahawa dia Islam?

Kami bukan cuba mengganggu siasatan polis, tetapi video-video YouTube yang menjadi perhatian dunia membuktikan bahawa kejadian ini adalah sesuatu yang dirancang, tetapi dengan cara yang amat bodoh dan jahil.

Fikirkanlah logiknya samseng yang menyerang telah meninggalkan sejumlah kad pengenalan yang banyak di tempat kejadian.

Samseng bodoh manakah yang begitu dangkal modus operandinya, sehingga kad pengenalan, sijil silat dan Pekida juga ditinggalkan.

Kalau pihak Hindraf yang pernah dikaitkan dengan penyertaan pengganas Tamil Eelam suatu ketika dahulu dalam satu tunjuk perasaan mereka, maka rakyat tidak hairan modus operandi bodoh ini terdedah sebagai tindakan untuk menghina umat Islam.

Akibatnya seorang pegawai Bomba yang datang dengan tujuan untuk membantu telah mati ‘dibunuh’ oleh samseng Hindu.

Golongan ini sudah melampaui batas, kerana mereka percaya bahawa Peguam Negara yang pernah menyokong dan membela Ketua Parti Komunis, Chin Peng, juga dilihat sebagai condong menentang kaum Melayu-Islam berada di pihak mereka.

Apakah insiden ganas ini hanya satu opera Hindu untuk mendapatkan wang dan warta tanah supaya kuil yang didirikan atas tanah haram (milik orang) itu dihalalkan?

Tidak hairanlah di Malaysia ini, kadar jumlah kuil dengan penganut Hindunya, lebih besar daripada kadar jumlah masjid umat Islam.

Fikir-fikirkanlah siapakah dalang insiden keganasan puak Hindu ini dan siapakah yang untung atas keganasan itu?

******

 

Advertisement

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: